- Işletme kartı
2010 yılı Ekim ayında oda üyelerimizin gelişimi ve desteklenmesi için Birliğimiz, Denizbank ile ‘İşletme Kart’ işbirliği protokolü imzalanmıştır.
Esnafların mal ve hizmet tedarikinde bulunduğu firmalardan avantajlı alışveriş imkanı sağlayan protokol ile ilk olarak ‘Denizbank İşletme Kart’ çıkaran oda üyelerimiz anlaşmalı Petro ofisi bayilerinden akaryakıtlarını 3 ay vade ile komisyonsuz ve faizsiz olarak alabilme imkanına kavuşmuştur.3 ay vadeli olmayan tek slip akaryakıt alımlarında ,ise % 5 anında indirim kazanılmaktadır.
Ayrıca söz konusu kart ile esnafların kısa vadeli nakit ihtiyaçlarını karttan karşılayabilmekte ve kullandığı kredileri ödemesiz dönem ve /veya esnek ödeme seçenekleri ile vadelendirebilmektedirler.
Yeni bir uygulama ile de 12 ay boyunca 100 TL lik harcama taahhüdünde bulunan oda üyelerimizin aidatları da Denizbank tarafından ödenecektir.
Üyelerimizin bilgisine.
- çalintidir.dikkat
Altın set(bilezik,küpe ,gerdanlık)
İncili takı seti (bilezik,küpe ,gerdanlık)
3 adet çeyrek
1 adet yarım
Elmas taşlı yüüzk(antika)
2 adet zincir kolye
1 adet büyük yonca kolye ucu
1 adet küçük yonca kolye ucu
4 adet Maşallah
2 adet yüzük
1 adet gümüş kolye (otantik)
2 adet künye
1adet zincir bilezik
2 adet isim yazılı (Fatma-Ragıp)alyans
1 adet incili kolye
İrtibat:Ragıp-Fatma ÖZKAN
0502-4065086
- çek kanununda yapılan değişiklik yürürlüğe girmiştir.

Söz konusu Kanun ile 5941 sayılı Çek Kanununda karşılıksız çek sahipleri için öngörülen hapis cezası kaldırılarak,çeki karşılıksız çıkanlar alacaklıların şikayetine bağlı olarak 10 yıl süreyle çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı cezası getirilmiştir.Ayrıca ,çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kararı ;karşılıksız çekin düzenlenmesi suretiyle dolandırıcılık ,belgede sahtecilik veya başka bir suçun işlenmesi halinde de verilecektir.Böylece,karşılıksız çekle birlikte aynı zamanda dolandırıcılık,belgede sahtecilik veya başka bir suçun işlenmesi halinde, çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kararı verilmesinin yanı sıra ,kişinin Türk Ceza Yasası’nın ilgili hükümlerine göre de cezalandırılması söz konusu olacaktır.
6273 sayılı Kanuna göre;karşılıksız çek bedelinin, faiziyle birlikte ödenmesi veya şikayetçinin şikayetini geri alması halinde çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı 10 yıllık süre dolmadan kaldırılacaktır.Üyelerimizin bilgisine
- Izmir gaziemir hırsızlık yaşanan bir evden çalınan ziynet eşyaları
2 adet 10 gramlık 22 ayar ray bilezik
3 Cumhuriyet altını (2011)
10 çeyrek altın
1 bileklik (bilezik şeklinde taşlı)
1 çift küpe ve takım kolyesi (taşlı) komple atın
1 isimli kolye(italik yazılı DENİZ)
1 Kolye taşlı (konple altın)
1 Beyaz altından yüzüğün üzerinden kopöuş (s) şeklinde aksesuar üzeri tek taşlı)
Zeynel AMİRAL 507-946-71-51 507-946-71-57 İZMİR-GAZİEMİR
- Hirsizlik
- Başkanlar jewex’te buluştu

Türkiye’nin farklı il ve ilçelerinden kuyumcu oda ve derneklerinin başkanları Jewex Fuarı kapsamında İzmir’de bir araya geldi. Antalya Kuyumcular Odası’nı Başkan Vekili Varol Astarcıoğlu’nun temsil ettiği toplantıya Manisa Kuyumcular Odası Başkanı Ahmet Özövgü, Kocaeli Kuyumcular Derneği Başkanı Cemalettin Tüysüz, Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Akkul, Uşak Kuyumcular Odası Başkanı Atalay Savaş, Denizli Kuyumcular Odası Başkanı Tahir Mutçalı, Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, Rize Kuyumcular Derneği Danışmanı Hamdi Çiğiltepe, Burdur Kuyumcular Derneği Başkanı Türkan Kayım, Ankara Kuyumcular Odası Başkan Vekili Sedat Akyol, Turgutlu Kuyumcular Derneği Başkanı Mustafa Türksoy, Salihli Kuyumcular Derneği Başkanı Osman Özsaraç, Aydın Kuyumcular Derneği Başkanı Mehmet Bağcı, Konya Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Dolmacı katıldı.
Toplantının konuğu İstanbul Altın Borsası Başkanı Osman Saraç’tı. Bir sektörde canlı ekonomiden söz etmek için o sektörde kapasite kullanım oranının yüzde 70’in üzerine çıkması gerektiğini söyleyen Osman Saraç, “Kuyumculukta kapasite kullanım oranı henüz yüzde 50. Kriz ortamlarında ilk vazgeçilen ürün mücevher. Sektör nitelikli iş gücü ile ayakta duruyor. Halen 250 bin kişiyi istihdam ediyor. Hedefi büyük tutmak, büyük düşünmek, yeniliklere açık olmak, markalaşmaya kaliteye önem vermek gerekiyor. Güvene dayalı bir sektör. Pırlanta en hızlı büyüyen bölümü. Ancak, orada da vergi engeli var. Bu sorunları aşmak için sektörel birliğe ihtiyaç var. Bütün odaların birlikte hareket etmesi gerekiyor” dedi.
İstanbul Altın Borsası Başkanı Osman Saraç, toplantıya katılan oda ve dernek başkanlarının sorularını da cevapladı. Toplantı sonrası Antalya Kuyumcular Odası Başkan Vekili Varol Astarcıoğlu ile bir araya gelen Osman Saraç, sektörel konularda görüş alışverişinde bulundu.
- Jewex 2012

4. Jewex Fuarı’nda katılımcı rekoru
İzmir Fuar alanında bu yıl 4. kez düzenlenen Jewex Alyans, Altın, Mücevher, Gümüş Takı ve Saat Fuarı’na 168 firma katıldı, fuarı 4 binin üzerinde profesyonel gezdi. Fuarın katılımcıları arasında Antalya’dan Dijikur, Boraks, Antaş ve Belmond Saat de vardı. İzmir Kuyumcular Odası ve İzmir Ticaret Odası’nın desteklediği fuarın organizasyonunu Gençiz Fuarcılık gerçekleştirdi.
Türkiye kuyumculuk sektörü bu yıl dördüncü kez gerçekleştirilen Jewex 2012 4. Alyans, Altın, Mücevher, Gümüş Takı ve Saat Fuarı’nda buluştu. 3-6 Şubat tarihleri arasında dört gün süren fuara kuyumculuk sektörü ve bu sektöre malzeme, hizmet tedarik eden sektörlerden 168 firma katıldı. Fuarı Türkiye’nin farklı kentlerinden 4 binin üzerinde profesyonel ziyaret etti.
Fuarın açılış töreninde konuşan Gençiz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gençer, Jewex’in 4 yıl önce ekonomik krizlerle boğuşulan günlerde başladığını hatırlatarak, “Herkesin desteğiyle bugünlere geldik. Emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz. Bugün fuar büyüklüğümüz 14 bin 540 metrekareye ulaştı. Geçen yıla göre yüzde 20 büyüme sağladık” dedi.
İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Yılmaz Uça da Jewex’in bugün Türkiye’nin ikinci büyük kuyumculuk fuarı haline geldiğini belirterek, “Fuarımızı büyütmek için pek çok kuruluştan destek aldık ama en büyük desteği İzmir Ticaret Odası’ndan aldık. Her yıl fuarımız biraz daha büyüdü. Bu organizasyonun tüm sektörümüz için bir fırsat olmasını diliyorum” diye konuştu.
İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu Jewex Fuarı’nı yakından takip ettiklerini vurgulayarak, kuyumculuğun kriz dönemlerinde sığınılacak bir liman olduğunu hatırlattı. Mutlu, kuyumculuğun gelişmesi için en önemli üç enstrümanın eğitim, ar-ge ve fuarlar olduğunu ifade etti.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan da belediye olarak her fuarı desteklediklerini hatırlatarak, ileriye dönük daha büyük projeleri bulunduğunu anlattı. CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam fuarı düzenleyenlere teşekkür ederek, Türkiye ikinciliğini hedefleyen Jewex’in Türk kuyumculuk sektörüne büyük katkılar sağladığını söyledi.
Açılış konuşmalarının ardından Homeros Takı Tasarım Yarışması’nın defilesine geçildi. Üç kategoride düzenlenen yarışmada 2 yıllık meslek yüksekokulları grubunda birinciliği Rabia Yardım, ikinciliği Pelin Yıldırım Karaman, üçüncülüğü Nida Demirbaşak aldı. 4 yıllık yüksekokul kategorisinde birinciliği Yunus Tuncer, ikinciliği Ecem Öztürk, üçüncülüğü Tuğçe Aslan kazandı. Profesyoneller kategorisinde ise Ali Tezcan birinciliği ve ikinciliği, Esra Meryem Yardım da üçüncülüğü elde etti.
Yarışmada derece alan tasarımlar Fagold Kuyumculuk tarafından takıya dönüştürüldü ve açılış töreni sırasında mankenler tarafından sunuldu. Yarışmaya verdikleri destek nedeniyle Fagold Yönetim Kurulu üyesi Necip Karakaş’a plaket takdim edildi.

- Homeros ödülleri sahiplarini buldu

Üç kategoride düzenlenen yarışmada 2 yıllık meslek yüksekokulları grubunda birinciliği Rabia Yardım, ikinciliği Pelin Yıldırım Karaman, üçüncülüğü Nida Demirbaşak aldı. 4 yıllık yüksekokul kategorisinde birinciliği Yunus Tuncer, ikinciliği Ecem Öztürk, üçüncülüğü Tuğçe Aslan kazandı. Profesyoneller kategorisinde ise Ali Tezcan birinciliği ve ikinciliği, Esra Meryem Yardım da üçüncülüğü elde etti.
Yarışmada derece alan tasarımlar Fagold Kuyumculuk tarafından takıya dönüştürüldü ve açılış töreni sırasında mankenler tarafından sunuldu. Yarışmaya verdikleri destek nedeniyle Fagold Yönetim Kurulu üyesi Necip Karakaş’a plaket takdim edildi.

- çalıntı yüzük
1.12 CT 18 AYAR 6.22 GR AĞIRLIĞINDA
İrt:ÇAĞDAŞ İNANÇ 0530-4690197
- çalıntı
- çalıntı
5 adet düz bilezik
1 adet 69,9 gr kelepçe bilezik
1 beşli reşat
1 beşli reşat 22 ayar zincirli
İrtibat : Ali Uslu 0.532.263 57 62
- Kosgeb destek programlari seminerleri

KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkezi Müdürlüğünce ; destek programlarına ve KOBİ Proje Destek Programı kapsamında proje hazırlamaya yönelik olarak ücretsiz bilgilendirme seminerleri düzenlenecektir.
Bilginize...

- Mesleki eğitim merkezi öğrencilerinin dikkatine!
Talep üzerine ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından Mesleki Eğitim Merkezi Öğrencilerinin, öğrenci haklarından faydalandığını gösteren öğrenci belgesiyle birlikte ESHOT Ulaşım Kartları Şube Müdürlüğü’ne başvuruları halinde indirimli öğrenci kartı uygulamasından faydalanabileceklerdir.
- Hirsizliktir
17 ADET DÜZ BİLEZİK
6 ADET ÇEYREK ALTIN
1 ADET 14 AYAR TAKI SETİ
1 ADET 14 AYAR ERKEK KÜNYESİ
1 ADET ALTIN KELEPÇE
1 ADET SWATCH ERKEK KOL SAATİ
1 M UZUNLIĞINDA ALTIN ZİNCİR
5 ADET BAYAN KÜNYESİ
1 ADET YEŞİL TAŞLI ALTIN YÜZÜK
İRT: FERDİ TOPAL
506-5714888
- üyelerimizin dikkatine
1 adet 14 ayar 0.7 cmlik pırlanta tektaş
1 adet 14 ayar tektaş 5 grlık
1 adet 14 ayar beyaz tektaş 8 gr
1 adet 14 ayar erkek alyans 5-6 gr içinde Yücel -Hülya yazılı
1 adet küpe
2 adet 15-20 gr cetaş model künye
Yücel Genç-0541 3921188
232-4838231
- Bir evden çalintidir.
14.61 GR 22 AYAR ADANA BURMASI
KOLYE,KÜPE ,BİLEKLİKTEN OLUŞAN SET
İRT:ÖZGE ŞEKİ 0507-9278730

- Dikkat! çalıntıdır
ELMAS KÜPE,KOLYE VE YÜZÜK(70 SENELİK ANTİKA)
2 ADET PIRLANTA PLATİN YÜZÜK
1 ADET İNCİ İŞLEMELİ ALTIN BİLEZİK
1 ADET3 SIRA İNCİ KOLYE
3 ADET ÇEYREK ALTIN
2 ADET BURGULU BİLEZİK(TOPLAM 60 GR)
iRT:EDİP KARAKUŞ
0535-9423979
- Kayıp alyans
İçerisinde GÜL yazılı alyans kayıpalyans
İrtibat : Gül Sarılı 506-9136592
- Dikkat! çalinti
6 adet çeyrek altınlı ,işlemeli bileklik (bileklik bağlantı yeri kırık)
üzeri Mustafa yazılı çocuk bilekliği
3 adet küpe
1 adet set (kolye ,küpe,bileklik)
2 adet ince kolye(birinsinde altın kalp takılı,diğerinde zirkon taş mevcut)
1 adet küpe tek olarak çalınmıştır.
İRT:UĞUR ÇETİN
0232-3768463
543-9077836
- Fatura kesme sınırı 770 tl oldu

2011 yılında 700 TL olarak uygulanan fatura kesme zorunluluğuna dair tutar,2012 yılı için 770 TL’ye yükseltilmiştir. Bir başka İfade ile 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren yapılacak olan mal ve hizmet satışları tutarının 770 TL’yi geçmesi halinde parkende satış fişi veya yazarkasa fişi yerine fatura kesilmesi zorunludur. Ayrıca, tutarı ne olursa olsun, müşterinin talep etmesi halinde her türlü mal ve hizmet satışlarında yine fatura kesilmesi gerekmektedir.